Як Створити Стильний Дизайн Кухні: Поради Професіоналів

Table of Contents

Read Time:4 Minute, 22 Second

Ремонт кухні – захопливе заняття, яке надає естетики всій квартирі та підвищує вартість вашого житла. Однак такі масштабні проєкти вимагають значних капіталовкладень.

Як Спроектувати Кухню

Перш ніж приступити до роботи, визначте масштаб проєкту:

  • Складіть список власних ідей.
  • Оцініть потреби та бажання.
  • Обговоріть із професіоналами свої вподобання й антипатії.

Приділіть увагу фінансовому аспекту: розгляньте і проаналізуйте необхідні інвестиції, визначте час, складнощі та підготовку до ремонтних робіт. Це необхідно для того, щоб визначити, як краще реалізувати проєкт і з ким спілкуватися з професіоналів.

Надихніться різними стилями кухонь, вивчіть дизайнерські рішення. Потім ви можете створити ескізи самостійно або за допомогою дизайнера інтер’єру представити проект рішення. Спочатку ескізів може бути кілька, а після того, як ви зробите вибір, підготуйте і представте детальний дизайн-план.

На цьому етапі зіставте вартість проєкту з планованими вкладеннями, а потім доопрацюйте дизайн-план. Відповідно до нього вибирайте шафи, стільниці, обладнання та техніку. Так виглядає процес проектування кухні.

Як Змінити Дизайн Кухні: 10 Порад Експертів

Ви хочете переробити свою кухню, але не знаєте, з чого почати? Найкраще розбити процес реконструкції на етапи. Розгляньте наш список із 10 порад експертів із дизайну, щоб втілити свою мрію в життя.

Застосовуючи наведені нижче поради, обов’язково ведіть детальний щоденник своїх рішень, бюджету та бачення. У загальній картині легко забути про дрібні деталі, тому записуйте свої плани заздалегідь.

Почніть із  макета

Намалюйте ідеальний дизайн-проект кухні. Робочий трикутник, що стосується трьох точок між мийкою, духовкою і холодильником, визначає робочу зону. Оптимізуйте планування для організації місць зберігання, зон проходу і видатних елементів (наприклад, високоякісного кухонного острова).

Інтегруйте кухню в іншу частину будинку

Запитайте себе, наскільки добре ваша нинішня кухня інтегрується з їдальнею, вітальнею тощо. Які зміни ви хотіли б внести, щоб створити більш відкритий, привабливий простір?

Приділіть особливу увагу освітленню

Якісне та енергоефективне освітлення необхідне як для приготування їжі, так і для розваг. Завжди вкладайте кошти в збільшення освітленості приміщення і можливість установки регульованого освітлення для створення необхідної атмосфери. 

Обирайте матеріали, орієнтуючись як на функціональність, так і на зовнішній вигляд

Ретельно вибирайте стільниці, задні стінки, підлогові покриття, шафи тощо, враховуючи як довговічність, так і дизайн. Ваші кухонні предмети і техніка повинні ефективно працювати і мати чудовий вигляд.

Інвестуйте в якісний кухонний острів

У сучасному інтер’єрі острів – це зручно, красиво й оригінально! З його допомогою кухня перетвориться, стане зручною для приготування їжі та обідів! Це основна робоча зона, розташована в центрі приміщення. Хочете, щоб він виконував функцію додаткової обідньої зони? Хочете, щоб раковина або плита знаходилися на острові? Що б ви не вирішили, плануйте все заздалегідь, щоб не порушити планування.

Пам’ятайте, що шафи – це ключовий елемент.

Вони можуть зробити вашу кухню свіжою і сучасною або старою і архаїчною. Шафи привертають увагу і допомагають зв’язати іншу частину кімнати воєдино.

Розмістіть побутову техніку для максимальної продуктивності

Вирішуючи, де розмістити побутову техніку, враховуйте всі можливі проблеми. Наприклад, чи не буде холодильник загороджувати кухонний коридор щоразу, коли хтось відчиняє двері?

Заздалегідь подумайте про простір для зберігання

Перш ніж встановлювати шафу, подумайте, скільки місця для зберігання і роботи вам потрібно. Якщо у вас не так багато посуду, зменшіть кількість і об’єм шаф.

Виберіть фокусну точку під час проектування кухні

Кухонний простір потребує декоративного акценту. Яскравий острів, унікальна шафа або навіть геометричний візерунок на підлозі можуть привернути увагу і створити приголомшливу фокусну точку.

Не соромтеся наймати професіоналів – Pro Kitchen Designs

Повноцінний ремонт – це величезне завдання, яке значно полегшують досвідчені дизайнери та підрядники.

Як Збільшити Кухню

Ось кілька способів розширити кухню:

  • Додати прибудову

Це може бути одноповерхова задня прибудова або бічні прибудови.

Джерело: https://thesethreerooms.com/

  1. Ламайте стіни, щоб отримати житловий простір з відкритим плануванням

Оскільки багато будинків будуються з великою кількістю маленьких кімнат, один зі способів отримати більше простору, не змінюючи всієї площі будинку, – знести внутрішні стіни. Це дасть змогу створити кухню-їдальню із зонами для приготування їжі, зберігання і спілкування.

  1. Поліпшити наявне планування

Ергономіка кухні дуже важлива для того, щоб готувати без напруги. Переконайтеся, що ваші шафи дістають до стелі, вбудуйте в дизайн висувні відділення або замініть більшість навісних шаф відкритими полицями.

  1. Займіть трохи місця в передпокої

Якщо ви хочете отримати більше простору, подумайте про те, щоб зменшити розмір коридорів. Тільки не робіть їх незручно маленькими і вузькими.

  1. Займіть трохи місця в коридорі

Якщо ви хочете отримати більше простору, подумайте про те, щоб зменшити розмір коридорів. Тільки не робіть їх незручно маленькими та вузькими.

Дизайн Маленьких Кухонь

Маленькі кухні можуть бути функціональними і стильними. Якщо ви мрієте про капітальний ремонт, подумайте про те, щоб пофарбувати шафи у свіжий відтінок (світлі кольори роблять маленьке приміщення яскравим) або встановити крихітний кухонний острів для додаткового простору.

Ідеї для дизайну маленьких кухонь:

1. Виділіть кімнату за допомогою плитки

      Підкресліть висоту кімнати за допомогою яскравого фону на стелі. Люк на стелі також допоможе притягнути погляд вгору.

      Джерело: https://www.goodhousekeeping.com/

      2. Скористайтеся підлогою в клітинку

        Включіть у дизайн ретро-елементи, як-от класична картата підлога та золота фурнітура у вінтажному стилі. Використовуйте вертикальний простір за допомогою відкритих полиць.

        Джерело: https://www.goodhousekeeping.com/

        3. Запозичуйте ідеї зі старовинних кухонь

          Щоб зібрати міні-кухню, наповніть простір вінтажним шармом і характером – від стільниці з м’ясного блоку і похмурих зелених шаф до штор і скляних підвісних світильників.

          Джерело: https://www.goodhousekeeping.com/

          4. Сховайте холодильник

            Спробуйте заховати холодильник за панелями шаф, які йдуть у комплекті з ним. На фото міні-холодильник прихований за світло-сірими шафами.

            Джерело: https://www.goodhousekeeping.com/

            About Post Author

            Andrew Leroy

            Залишити відповідь

            Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

            How useful is the publication?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Number of ratings: 0

            There are no ratings yet. Be the first to rate.