Питання, які Варто Поставити при Купівлі Будинку

Table of Contents

Read Time:4 Minute, 24 Second

Якщо ви вперше зіткнулися з питанням купівлі будинку, абсолютно нормально, що ви відчуваєте розгубленість. Це абсолютно новий процес, в якому ви не до кінця розумієте, що робити. Головне правило – не соромитися і не боятися ставити запитання. Ви просто повинні дізнатися якомога більше про будинок заради себе і своєї сім’ї, оскільки це буде досить великою інвестицією.

Щоб полегшити вам завдання, ми розповімо, як визначити будинок вашої мрії і на що звернути увагу при покупці. Про що запитувати при купівлі будинку у ріелтора? Про це та багато іншого ви дізнаєтеся з цієї статті.

Джерело: house-survey

Контрольний Список Запитань, які Варто Поставити Собі під Час Купівлі Будинку

Перш ніж почати шукати будинок, варто подумати про всі цілі та потреби, які ви хочете задовольнити за допомогою покупки. Зокрема, навіщо вам потрібен будинок.

  • Ваша мета – заробляти гроші, здаючи будинок в оренду?
  • Плануєте розширити простір для великої родини?
  • Хочете мати можливість відпочивати на свіжому повітрі?
  • Мрієте про власний сад і квітник?
  • Хочете жити в пішій доступності від роботи?

Відповівши на ці та подібні питання, ви зможете вирішити, в першу чергу, для себе: “Який будинок потрібен і для чого?”. І тільки після цього зрозумієте, на що звернути увагу під час огляду і про що запитати ріелтора.

Питання до Ріелтора

Якщо ви вирішили купити хороший будинок, варто з особливою ретельністю підійти до вибору ріелтора. Від цього залежить задоволення від покупки, адже фахівець допоможе вам дослідити нерухомість і відповість на всі ваші запитання.

Можна, звичайно, звернутися до агентів, які вказані на вивісці вподобаного будинку, але варто пам’ятати, що вони будуть представляти житло в інтересах продавця, а не ваших.

Щоб бути впевненим у компетентності ріелторів і зрозуміти, чи підходять вони вам чи ні, варто поставити такі питання:

  • Як довго вони працюють в галузі, і який у них досвід?
  • З ким вони зазвичай працюють (з покупцями чи продавцями)?
  • Який графік показів?
  • Як вони вирішують проблеми, які ви можете помітити в будинку?

Лише визначивши свої очікування від агента, ви маєте шанс встановити довірливі та продуктивні відносини, які допоможуть вам у виборі та купівлі житла.

Що Важливо Запитати при Купівлі Будинку?

Оскільки купівля будинку – це великий крок і значна інвестиція, до цього питання слід підійти відповідально. Багато людей часто соромляться ставити “незручні” питання, бояться просити роз’яснень або просто не знають, про що запитати професіонала.

Однак, ставлячи правильні запитання в потрібний час, ви захистите себе від шахрайства, невигідних угод та інших підводних каменів.

По-перше, дізнайтеся якомога більше про будинок, його стан, юридичні нюанси та інфраструктуру району. Чим більше інформації у вас буде, тим краще ви зможете оцінити, чи підходить вам будинок і чи відповідає він вашим очікуванням.

Давайте з’ясуємо, на які ключові моменти варто звернути увагу.

Що Потрібно Враховувати при Покупці Будинку

Ми виділили кілька основних критеріїв, які слід враховувати при купівлі будинку:

  1. Ціна. Сума, доступна для придбання нерухомості (перший внесок і щомісячні платежі по іпотеці, включаючи побутові витрати).
  2. Місце розташування. Сусідство, інфраструктура, близькість до офісу, школи, лікарні, магазинів, темп життя.
  3. Школи. Наявність шкіл у цьому районі, їхні рейтинги та результати тестів.
  4. Тип будинку. Окремий будинок на одну сім’ю, таунхаус або квартира – варто визначитися на самому початку.
  5. Стан. Важливо визначити, які інвестиції знадобляться для покращення/ремонту будинку.
  6. Простір. Кількість спалень, ванних кімнат та інших приміщень для комфортного проживання.
  7. Квадратні метри. Площа зможе покрити всі потреби, включаючи зберігання речей.
  8. Енергоефективність. Комунальні витрати, які можуть вплинути на ваш щомісячний бюджет, та варіанти мінімізації енергоспоживання.
  9. Парковка. Наявність паркувального місця або іншого простору, наприклад, для автофургона або човна.
  10. Власна тераса. Наявність саду, тераси або заднього дворика. Обсяг технічного обслуговування, який ви зможете виконувати.
  11. Історичний район. Розташування будинку, потенційна можливість розширити власність або внести зміни в екстер’єр.
  12. Недоліки розташування. Можливо, будинок знаходиться поруч з автомагістраллю або в районі з високим рівнем злочинності.

Перш ніж робити покупку, визначтеся, які речі вам потрібні для дому. Також вирішіть, з якими нюансами ви готові змиритися або усунути в майбутньому.

Джерело: hoa

Червоні Прапорці при Купівлі Будинку

Є багато речей, на які варто звернути увагу при виборі будинку. Окремим списком ми виділили кілька “червоних прапорців”, які неприпустимо ігнорувати при покупці:

  • Стан даху. З’ясуйте, скільки років він експлуатується, який тип покриття, чи є пошкодження. Це важливо зробити, щоб уникнути витрат.
  • Неякісне укладання плитки або підлогового покриття. Перша ознака невдалого ремонту. Це означає, що для її виправлення знадобляться інвестиції.
  • Проблеми з фундаментом. Якщо ви бачите тонкі тріщини, це ознака просідання будинку. Великі тріщини – серйозна проблема для безпеки споруди.
  • Занедбаний стан. Якщо в процесі огляду виявляється, що продавець не дбав про будинок, це сигналізує про проблеми, які можуть вимагати дорогого ремонту або реконструкції.
  • Близькість. Якщо будинок знаходиться поблизу озер, річок або морських приток, існує ризик затоплення. Запитайте у свого агента відповідь на питання: “Чи знаходиться ця нерухомість у зоні затоплення?”.
  • Помилки при встановленні вікон. Це може свідчити про проблеми з фундаментом, а також про неякісний ремонт.
  • Погана вентиляція. Через це виникає ризик появи цвілі. На погані вентиляційні канали вказує конденсат на вікнах і облуплена фарба навколо вікон, дверей або вентиляційних отворів.

Якщо ви помітили такі сигнали, варто задуматися про наслідки і можливості вирішення цих питань. 

Однак основним критерієм вибору є відчуття комфорту у власній нерухомості. Чи відчуваєте ви, що можете зробити цю нерухомість своїм домом? Як тільки з’явиться бажання жити там і ростити дітей, займатися улюбленою справою – можна сміливо сказати, що ви знайшли свій варіант.

Щоб уникнути проблем з купівлею будинку у компанії, що займається переїздом, обирайте надійне агентство з хорошою репутацією. 

About Post Author

Andrew Leroy

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

How useful is the publication?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Number of ratings: 0

There are no ratings yet. Be the first to rate.